۱۶ آذر ۱۴۰۴
به روز شده در: ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۹۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۱-۰۷-۱۴۰۲
کد ۹۰۹۸۵۵
انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۱-۰۷-۱۴۰۲

نفستان بوی سیر می‌دهد؟ دانشمندان راه‌ حل جدیدی پیدا کردند

نفستان بوی سیر می‌دهد؟ دانشمندان راه‌ حل جدیدی پیدا کردند
یافته‌های دانشمندان نشان می‌داد شیر پرچرب نسبت به شیر فاقد چربی در کاهش بوی سیر مؤثرتر است.

زومیت نوشت: حتماً شما هم تاکنون به‌خاطر بوی ناخوشایند سیر از خوردن آن صرف‌نظر کرده‌اید. پژوهشگران می‌گویند شاید دیگر نیازی به این کار نباشد.

سیر می‌تواند مردم را در کنار هم جمع کند و همچنین آن‌ها را از هم دور کند. مشکلی که سیر دارد، این است که در آشپزخانه بوی خوبی دارد، اما وقتی از دهان بیرون می‌آید، ناخوشایند می‌شود. حتی پس از مسواک زدن، بوی نامطبوع و گوگردی سیر می‌تواند همچنان در نفس شما باقی بماند.

به گزارش ساینس‌آلرت، شریل بارینگر، دانشمند علوم تغذیه از دانشگاه ایالتی اوهایو چندین راه‌حل علمی برای رفع بوی سیر از دهان پیدا کرده: اسیدهای موجود در سیب و نعناع و چربی موجود در شیر. او به تازگی کاندیدای احتمالی دیگری را نیز شناسایی کرده است: ماست.

بارینگر و همکارش مانپریت کائور متوجه شدند با افزودن ماست به شیشه حاوی برش‌های نازک سیر خام، گازهای گوگردی درون ظرف تا ۹۹ درصد کاهش پیدا کرد. حتی وقتی آن‌ها از سیری استفاده کردند که در روغن سرخ شده بود، ماست همچنان ترکیبات بسیار بودار را تا ۹۴ درصد کاهش داد (تفاوت اندک در اثر، احتمالاً ناشی از این واقعیت است که سرخ کردن تاحدودی غلظت ترکیبات فرار تولیدکننده بو را کاهش می‌دهد).

پژوهشگران برای کشف علت اثربخشی ماست در رفع بوی سیر، اجزای آن را به‌طور جداگانه روی سیر به کار بردند. هم چربی و هم پروتئین شیر در مقایسه با آب مواد فرار دارای بو را کاهش دادند.

یافته‌ها با نتایج پژوهش گذشته بارینگر همخوانی دارد که نشان می‌داد شیر پرچرب نسبت به شیر فاقد چربی در کاهش بوی سیر مؤثرتر است. بارینگر می‌گوید: «بیشتر درمورد اثربخشی پروتئین هیجان‌زده بودم، زیرا مصرف‌کنندگان از توصیه به خوردن مواد غذایی پرچرب استقبال نمی‌کنند. درحال‌حاضر مردم تمایل به خوردن پروتئین بیشتری دارند.»

وقتی پژوهشگران pH ماست را تغییر دادند (که می‌تواند بر پیوند پروتئین‌ها با موارد فرار اثر داشته باشد) متوجه شدند ماست اسیدی‌تر در کاهش مواد فرار دارای بو در سیر خام و سرخ‌شده بهتر عمل می‌کند. این امر نشان می‌دهد پروتئین‌های موجود در ماست نقش مهمی در کاهش بوی سیر دارند.

پژوهش حاضر تأثیر ماست روی بوی واقعی سیر را در نفس افراد آزمایش نکرد. این امر نیاز به تأیید دارد، اما بارینگر می‌گوید: «در رابطه با سیب، همیشه گفته‌ایم که باید فوراً خورده شود. فرض بر این است که درمورد ماست هم همین‌طور باشد، یعنی بلافاصله پس از خوردن سیر ماست بخورید.»

برچسب ها: سیر ، بوی سیر ، راه حل
ارسال به دوستان
آخرین آرزوی علی حاتمی چه بود؟ سقوط آزاد به سبک صدا و سیما؛ از صحبت‌های فرهنگی دکتر صدر تا فحاشی خداداد عزیزی! کشورهای دارای بیشترین تعداد دیتاسنتر در سال ۲۰۲۵ + اینفوگرافی و جایگاه ایران سفر در زمان؛ «رضاخان» چند روز قبل استعفا به همراه محمدرضا پهلوی؛ سال 1320(عکس) اگر یک سر میله‌ای فلزی به طول ۳۰ کیلومتر را تکان دهیم، انتهای آن فوراً حرکت می‌کند؟ قصه‌های نان و نمک(68)/ عادت میکنی عزیزم! خوب میشی! محمود بصیری در ۲۸ سالگی در کنار فتحعلی اویسی؛ سال ۵۴ (عکس) سلول‌ها چگونه موقعیت خود و نقششان در بدن را می‌فهمند؟ علت خفگی و گاز نخوردن ماشین پراید و پژو ۴۰۵ + راه‌های رفع مشکل خفگی ماشین وزیر میراث فزهنگی: بیش از یک میلیون اثر تاریخی شناخته‌شده در ایران وجود دارد برخی مدارس استان مرکزی یکشنبه غیرحضوری شدند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: دولت منابع مالی ندارد ۱۸ کشته در حمله هوایی در میانمار ژیلا صادقی:« مدیر شبکه 3 تلویزیون با حرکت دست به من گفت: «کار خودتو ساختی» قدیری ابیانه: یارانه اگر درست به دست مردم برسد به هر خانواده ۳۰ میلیون می‌رسد (فیلم)
نظرسنجی
با توجه به مشخص شدن رقبای ایران در مرحله نخست جام جهانی فوتبال، به نظر شما تیم ملی می تواند به مرحله بعدی صعود کند؟