۱۵ آذر ۱۴۰۴
به روز شده در: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۱۱۹۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۰-۰۹-۱۴۰۴
کد ۱۱۱۹۰۷۸
انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۰-۰۹-۱۴۰۴

طرز تهیه 10 دمنوش خانگی برای کاهش اثرات آلودگی هوا

طرز تهیه 10 دمنوش خانگی برای کاهش اثرات آلودگی هوا
در زمان آلودگی هوا، ذرات معلق، گازهای سمی و ترکیبات شیمیایی مضر زیاد می‌شود که روی سلامتی تاثیرات زیان‌باری دارد. دمنوش‌های گیاهی به دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی می‌توانند اثرات منفی آن را کاهش دهند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
در زمان آلودگی هوا می‌توانید با مصرف برخی دمنوش‌ها، اثرات آن را کاهش دهید. دمنوش‌هایی مانند نعناع، زنجبیل و عسل، آویشن، گل گاوزبان و لیموعمانی، بابونه و چای سبز می‌توانند عملکرد سیستم تنفسی را بهبود ببخشند.
 
همچنین مصرف دمنوش پونه کوهی و ترکیب زردچوبه و دارچین،دمنوش نارنگی و سیب و… نیز اثرات منفی آلودگی هوا را کاهش می‌دهند. در ادامه مطلب نحوه مصرف هر کدام از دمنوش‌ها را با جزئیات بیشتری بخوانید.

چه دمنوش‌هایی را در زمان آلودگی هوا بخوریم؟

در ادامه مقاله چند مورد از دمنوش‌های کاربردی و مفید برای کاهش اثر آلودگی هوا و تقویت سیستم تنفسی را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

1- دمنوش نعناع

دمنوش

نعناع می‌تواند دستگاه تنفسی را خنک کند و آن را تسکین دهد. برای درست کردن این دمنوش کافی است چند برگ نعناع تازه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید برای 10 دقیقه دم بکشد. سپس همراه عسل و لیموترش میل کنید.

2- دمنوش زنجبیل و عسل

زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی به بهبود عملکرد دستگاه تنفسی کمک می‌کند. همچنین عسل خواص ضدعفونی کننده دارد. ترکیب این دو ماده با هم می‌تواند تاثیرات آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کم کند.
 
برای درست کردن این دمنوش یک قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه را رنده کنید و با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید. اجازه دهید دمنوش برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. سپس همراه عسل و کمی لیموترش میل کنید.

3- دمنوش آویشن

دمنوش

آویشن خلط‌‌ آور و ضدعفونی‌کننده است به همین خاطر می‌تواند ریه‌ها را پاکسازی کند. برای درست کردن این دمنوش یک قاشق چای‌خوری آویشن خشک را با آب جوش ترکیب کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس با کمی لیموترش و عسل میل کنید.

4- دمنوش گل‌ گاوزبان و لیموعمانی

گل گاوزبان می‌تواند به التهاب‌های تنفسی کمک کند و لیموعمانی سرشار از آنتی‌اکسیدان است. ترکیب این دو ماده می‌تواند برای کاهش مشکلات تنفسی مفید باشد.
 
برای درست کردن این دمنوش کمی گل گاوزبان را با یک لیموعمانی در آب جوش بریزید و برای 10 تا 15 دقیقه دم کنید. سپس همراه عسل میل کنید.
 
بهتر است این دمنوش را عصرها مصرف کنید تا سیستم تنفسی تسکین پیدا کند.

5- دمنوش زردچوبه و دارچین

دمنوش

زردچوبه و دارچین خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند، بنابراین می‌توانند در ترکیب با هم التهابات ناشی از آلودگی هوا را کم کنند.
 
برای درست کردن این دمنوش نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه را با یک تکه چوب دارچین در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید برای 10 دقیقه دم بکشد، سپس همراه کمی عسل میل کنید.

6- دمنوش پونه کوهی

پونه کوهی ضدباکتریایی است و می‌تواند ریه‌ها را پاکسازی کند. برای درست کردن این دمنوش یک قاشق غذاخوری پونه کوهی را در دو لیوان آب جوش بریزید تا 15 دقیقه دم بکشد، سپس با عسل و کمی لیموترش میل کنید.

7- دمنوش بابونه

دمنوش

بابونه به کاهش سرفه کمک می‌کند و مشکلات تنفسی را بهبود می‌بخشد. برای درست کردن این دمنوش کافی است یک قاشق غذاخوری بابونه خشک شده را با دو لیوان آب جوش ترکیب کنید و برای 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد، سپس همراه کمی عسل میل کنید.
 
بهتر است این دمنوش را شب‌ها قبل از خواب مصرف کنید تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

8- چای سبز

چای سبز یکی از منابع غنی آنتی‌اکسیدان است و قابلیت سم‌زدایی دارد. برای درست کردن این دمنوش یک قاشق چای‌خوری چای سبز را در یک لیوان آب با دمای 90 درجه دم کنید و بعد از 10 دقیقه همراه کمی عسل و لیموترش میل کنید.

9- دمنوش عناب و سیب

از دیگر دمنوش‌های مناسب برای کاهش اثر آلودگی هوا می‌توان به دمنوش عناب و سیب اشاره کرد. برای درست کردن این دمنوش ابتدا سیب‌ها را خلالی خرد کرده و هسته‌هایشان را جدا کنید و همراه عناب در کتری یا شیرجوش بریزید.
 
دو لیوان آب به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بجوشد. سپس میوه‌ها را کمی له کرده و از صافی عبور دهید تا دمنوشی صاف و خوش‌عطر به دست آید.
 
وقتی کمی ولرم شد، عسل یا نبات را اضافه کرده و از نوشیدن این دمنوش مقوی و دلنشین لذت ببرید.

10- دمنوش نارنگی و سیب

دمنوش نارنگی و سیب طعم گرمی دارد، ساده و سریع آماده می‌شود و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. برای درست کردن این دمنوش خوشمزه،کافی ا‌ست نارنگی‌های پوست‌ گرفته را همراه سیب خرد شده، نبات و آب داخل قوری بریزید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد.
 
وقتی میوه‌ها نرم شدند، نارنگی‌ها را با گوشت ‌کوب له کنید تا عصاره‌شان کاملاً آزاد شود. سپس چای سیاه اضافه کرده و چند دقیقه اجازه دهید روی حرارت کم دم بکشد.
 
بعد از دم‌ کشیدن، دمنوش را از صافی رد کنید تا یک نوشیدنی صاف و خوش‌ رنگ داشته باشید.
 
منبع: اکالا
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
ارسال به دوستان
ورود کد امنیتی
captcha